|
Главная » 2014 » Март » 30 » Рецепт печива на свято святого миколая. Печиво «Миколайчики»
|
Рецепт печива на свято святого миколая. Печиво «Миколайчики»
|
До Дня св. Миколая Інгредієнти для приготування: Печиво «Миколайчики» - борошно - 2 склянки,
- яйце - 1 шт.,
- мед - 1 ст. ложка,
- цукор - 1 склянка,
- сметана - 2 ложки,
- сода, погашена оцтом - 1 ч. ложка,
- вершкове масло - 50 г,
- олія - 1 ч. ложка.
- Для глазурі:
- білки 3 яєць,
- цукор - 2 склянки,
- барвники.
Як приготувати Печиво «Миколайчики» - Змішайте всі інгредієнти для тіста і замісіть тісто. Поставте на 1 годину в холодильник. Розкачайте тісто в один шар товщиною півсантиметра. За допомогою формочки або трафарету виріжте з тіста печиво у вигляді миколайчиків. Викладіть печиво на деко, попередньо змащене олією. Випікайте в розігрітій духовці 5 хвилин.
- Приготуйте глазур. Збиваючи білки, поступово додайте цукор. Збийте до консистенції сметани. Готову глазур розлийте в тарілочки, кількість яких повинна дорівнювати кількості кольорів барвника. У кожну тарілочку додайте харчовий барвник, перемішайте.
- За допомогою пензликів розфарбуйте миколайчиків глазур’ю різного кольору . Фарбуйте шар за шаром, даючи кожному підсохнути, щоб фарби не змащувалися. Намалюйте жупан, туфлі, рукавички, шапочку, вуса, бороду, брови, очі, рот і ніс. І, звичайно ж, головний атрибут св. Миколая – мішок з подарунками.
Источник: patelnya.com.ua
|
|
|
Просмотров: 468 |
Добавил: tointly
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0
|