Воскресенье, 29.06.2025, 04:06
Приветствую Вас Гость | RSS

Мой сайт

Главная | Регистрация | Вход

Главная » 2014 » Июнь » 30 » Рецепт печива на свято святого миколая. Печиво "Ангелики"
16:03

Рецепт печива на свято святого миколая. Печиво "Ангелики"





рецепт печива на свято святого миколая

Печиво «Ангелики»
Рівно за тиждень ходитиме святий Миколай.Ароматне печиво з прянощами і горіхами у вигляді ангеликів стане чудовим доповненням до гарних подарунків для рідних. Дуже доречним воно буде і на Новий Рік чи Різдво. Само печиво випікається лише декілька хвилин. Для його оздоблення прийдеться потрудитися трошки більше. Але ці ангелочки такі милі- готуватимете і отримуватимете задоволення. Рецепт приготований на грудневий конкурс

ПРОДУКТИ:
ТІСТО:
  • 125 г масла,
  • 2\3 склянки цукру,
  • 1 жовток,
  • 1\3 склянки темного какао,
  • 1 ч. ложка розчинної кави,
  • 1 ч.ложка суміші прянощів для пряників (готую сама: змелені гвоздика, кориця, кардамон, коріандр, чорний перець, ванільний цукор),
  • щіпка солі,
  • 2 ст.ложки коньяку,
  • 1 пачка порошку для випічки (розпушувача),
  • приблизно 2 склянки (по 250 мл) борошна,
  • 150г суміші горіхів (арахіс, грецькі, мигдаль, лісовий горіх).
ГЛАЗУР:
  • 1\2 білка,
  • щіпка лимонної кислоти,
  • приблизно 1\2 склянки пудри.
КРІМ ЦЬОГО:
ПРИГОТУВАННЯ:
Масло розтерти з цукром до пухкої маси:

Підготувати горіхи: підсмажити трішки на сковороді і подрібнити:

Додати жовток, какао, прянощі, каву, горіхи:

Додати коньяк:

Додати борошно, розпушувач:

Замісити м«якеньке тісто. Спеціально наробила в тісті дірочок, щоб стало видно м»якість:

Поставити на 30 хвилин в холодильник. Розкачати тісто товщиною 0,8 см і вирізати за шаблончиком ангелят. Я собі намалювала ось такі, а потім ще інші:

Переносити на деко ангелят дуже зручно разом з шаблоном зверху, піддівши знизу ножиком:

Додатково прикріпляємо зверху «руки»., ніс, чобітки, волосся( для цього пропустіть шматочок тіста без горіхів через часникодавку — дуже зручно і гарно виходить). Намітьте ножиком ротик:

Випікати 5-6 хвилин при 180*С. Охолодити. Прикрасити глазуррю і посипкою за бажанням.
Для глазурі розтерти білок з лимонною кислотою і пудрою до потрібної консистенції, яку добре наносити на печиво.
Залишити печиво на 30 хвилин для підсихання.


Смачного!


Источник: cookorama.net
Просмотров: 877 | Добавил: tointly | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Июнь 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Мини-чат

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Конструктор сайтовuCoz