
Рівно за тиждень ходитиме святий Миколай.Ароматне печиво з прянощами і горіхами у вигляді ангеликів стане чудовим доповненням до гарних подарунків для рідних. Дуже доречним воно буде і на Новий Рік чи Різдво. Само печиво випікається лише декілька хвилин. Для його оздоблення прийдеться потрудитися трошки більше. Але ці ангелочки такі милі- готуватимете і отримуватимете задоволення. Рецепт приготований на грудневий конкурс
ПРОДУКТИ:
ТІСТО:- 125 г масла,
- 2\3 склянки цукру,
- 1 жовток,
- 1\3 склянки темного какао,
- 1 ч. ложка розчинної кави,
- 1 ч.ложка суміші прянощів для пряників (готую сама: змелені гвоздика, кориця, кардамон, коріандр, чорний перець, ванільний цукор),
- щіпка солі,
- 2 ст.ложки коньяку,
- 1 пачка порошку для випічки (розпушувача),
- приблизно 2 склянки (по 250 мл) борошна,
- 150г суміші горіхів (арахіс, грецькі, мигдаль, лісовий горіх).
ГЛАЗУР: - 1\2 білка,
- щіпка лимонної кислоти,
- приблизно 1\2 склянки пудри.
КРІМ ЦЬОГО: ПРИГОТУВАННЯ:
Масло розтерти з цукром до пухкої маси:

Підготувати горіхи: підсмажити трішки на сковороді і подрібнити:

Додати жовток, какао, прянощі, каву, горіхи:

Додати коньяк:

Додати борошно, розпушувач:

Замісити м«якеньке тісто. Спеціально наробила в тісті дірочок, щоб стало видно м»якість:

Поставити на 30 хвилин в холодильник. Розкачати тісто товщиною 0,8 см і вирізати за шаблончиком ангелят. Я собі намалювала ось такі, а потім ще інші:

Переносити на деко ангелят дуже зручно разом з шаблоном зверху, піддівши знизу ножиком:

Додатково прикріпляємо зверху «руки»., ніс, чобітки, волосся( для цього пропустіть шматочок тіста без горіхів через часникодавку — дуже зручно і гарно виходить). Намітьте ножиком ротик:

Випікати 5-6 хвилин при 180*С. Охолодити. Прикрасити глазуррю і посипкою за бажанням.
Для глазурі розтерти білок з лимонною кислотою і пудрою до потрібної консистенції, яку добре наносити на печиво.
Залишити печиво на 30 хвилин для підсихання.


Смачного!